FETÖ üyesi eski öğretmen çifte hapis cezası

Şanlıurfa'da "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan çifte 6 yıl 10 ay 22'şer gün hapis cezası verildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada yargılanan eski öğretmen çift, 6 yıl 10 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Yeşim ve Orhan Kumbasar çifti ile avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edilen Kumbasar çiftinin, ayrıca Bank Asya'da hesap hareketlilikleri bulunduğunu ve FETÖ ile bağlantılı Aktif-Sen üyesi olduklarını belirtti.

Savunmalarında üzerilerine atılı suçlamaları reddeden sanıklar, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yeşim ve Orhan Kumbasar'ı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 10 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırdı.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor