FETÖ sanığı eski savcıya hapis cezası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski savcı 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı, eski hakim eşi ise beraat etti

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski savcıya 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi, eski hakim eşi ise beraat etti.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık eski savcı Bülent Çelebi ile eşi tutuksuz sanık eski hakim Emine Selma Çelebi ve avukatı katıldı.

Mahkemede esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması ve tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Bülent Çelebi savunmasında, mütalaayı kabul etmediğini belirterek, "ByLock'la ilgili çelişkiler mevcuttur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Tutuksuz sanık Emine Selma Çelebi de suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti de Bülent Çelebi'nin 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına, diğer sanığın ise beraatine hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrıca Çelebi'nin tutuklulukta geçirdiği süreyi nazara alarak haftada bir imza atma adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü