FETÖ sanığı eski binbaşı hakim karşısında

Adana'da "silahlı terör örgütü üyeliği"nden yargılanmasına başlanan tutuklu sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski binbaşı, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan eski binbaşı R.Ş. ile avukatı katıldı.

Sanık R.Ş, Adana'da görev yaparken sabit hatlar üzerinden farklı tarihlerde arandığını ve bunların örgütsel bir görüşme olmadığını savundu.

FETÖ/PDY ile ilgisinin bulunmadığını savunan sanık R.Ş, "Ben operasyonel veya patates hat kullanmadım. FETÖ/PDY terör örgütü üyesi değilim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Savcı, kuvvetli delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanık R.Ş'nin tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu