FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için imza kampanyası

ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için Beyaz Saray'ın internet sayfasında imza kampanyası başlattı

WASHINGTON (AA) - ABD'de yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için Beyaz Saray'ın internet sayfasında imza kampanyası başlattı.

Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrı yapan Türkler, Beyaz Saray'ın internet sayfasında imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasının metninde "Hükümetimizin Fetullah Gülen için güvenli liman olmayı terk etmesini ve kendisini Türkiye'ye teslim etmesini istiyorum" ifadelerine yer verildi.

İmza kampanyasına Beyaz Saray'ın internet sayfasındaki "dilekçe" (petitions) bölümünden "petitions.whitehouse.gov" adresinden ulaşılabiliyor.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Türkiye, FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için gerekli yasal çalışmaları yapacağını, ABD yönetimi de kendilerine resmi başvuru gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini açıklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

3 bin yıllık Hisar Arkeopark 2026’nın ilk ayında açılıyor
Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi