Felluce'de DAEŞ'e karşı "ayaklanma" iddiaları

Güçler Birliği Koalisyonu milletvekillerinden Kerbuli: - "Bu ayaklanmanın sürdürülmesi için hükümet, silah desteği sunmalı. Ortam oldukça müsaitken hükümetin uzak kalması manasız"

ENBAR (AA) - Irak'ın batısında bulunan Enbar iline bağlı terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Felluce ilçesinde örgüte karşı halk ayaklanması yaşandığı bildirildi.

Irak meclisindeki en büyük Sünni grubu Güçler Birliği Koalisyonu milletvekillerinden Muhammed el-Kerbuli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce'nin Suk el-Colan semtinde bölge halkı ve DAEŞ militanları arasında henüz bilinmeyen bir sebeple arbede yaşandığını belirtti.

Olayın daha sonra büyüyerek, silahlı çatışmaya dönüştüğünü aktaran Kerbuli, "Bu ayaklanmanın sürdürülmesi için hükümet, silah desteği sunmalı. Ortam oldukça müsaitken hükümetin uzak kalması manasız. Hükümet, Felluce'deki halk ayaklanmasını desteklemezse Musul'da DAEŞ'e karşı bir ayaklanmanın yaşanması imkansız olur" dedi.

Kerbuli, ayrıca yaşanan gelişmelerin Felluce dışından duyulması üzerine terör örgütü DAEŞ'in ilçedeki çok sayıda vatandaşı tutukladığı yönünde haberler geldiğini aktardı.


AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?