Felaket Kurtarma Merkezi hizmette

Meram Belediyesi, oluşabilecek arızalar veya doğal afetler neticesinde belediyeye ait verilerin ve yazılımlarının korunması ve sürekli çalışır halde işlemlerine devam edebilmesi için Konya'da bir ilk olarak Felaket Kurtarma Merkezi oluşturdu

Yangın, su baskını ve benzeri durumlardan ötürü sistemlerin bulunduğu binanın veya odanın kullanılamaz hale gelebileceğini de göz önünde bulunduran Meram  Belediyesi, uzak bir noktada Felaket Kurtarma Merkezi noktası oluşturdu. Ana Hizmet binası ile FKM noktası arasındaki bağlantı Bilgi İşlem Müdürlüğünün döşediği fiber optik kablolar vasıtasıyla sağlanıyor. Böylece hizmet binasında yapılan her işlem aynı anda FKM'deki sunuculara da kaydediliyor. Böylece  herhangi bir kriz durumunda kesintisiz bir şekilde tüm belediye faaliyetlerinin devam ettirilebileceği bir yapı oluşturuldu.

Meram Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İlker Dağlı,  Felaket Kurtarma Merkezini (FKM) kurarak bilişim alanında Meram Belediyesini ilkler arasına taşıdıklarını söyledi.

Felaket kurtarma merkezi hakkında bilgi veren Dağlı, "Belediye için hayati öneme sahip verilerin ve yazılımların korunması ve belediyenin  işlemlerine kesintisiz devam edebilmesi, hizmet sürekliliğinin sağlanması için kurulan Felaket Kurtarma Merkeziyle; deprem, sel, yangın, elektrik şebeke sorunları, savaş durumu, terör saldırısı ve kişisel hatalar neticesinde çalışamaz hale gelebilecek sistemleri kurtarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

FKM’nin teknik yapısı hakkında da bilgi veren Dağlı; "Su baskınlarından korunma, düzenli kablolama ve hava sirkülasyonunu sağlamak için yükseltilmiş zemin, 90 derece ısıya dayanaklı yanmaz kapı, parmak izli geçiş sistemi, FM 200 gazlı yangın söndürme sistemi, klimalı  soğutma sistemi ile donatılan FKM cihazların elektrik kesintilerinden ve sorunlarından etkilenmemesi için de paralel yedekli kesintisiz güç kaynakları ve jeneratör ile korunmaktadır. Ayrıca ısı ve nem seviyesinin artması, su baskını vb, durumlarda alarm sistemi de kurulmuştur. FKM  kamera sistemiyle 24 saat izlenmektedir." dedi.

Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Can da sistemin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yerel Haberleri

MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA
KONYA'NIN SU GÜVENLİĞİ