Federer ve Sharapova tur atladı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerin 2 numaralı seribaşı Federer ve kadınların 2 numaralı seribaşı Sharapova, 2. tura yükseldi

ANKARA (AA) - Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, Lu Yen-Hsun'u, kadınların 2 numaralı seribaşı Maria Sharapova da Petra Martic'i yenerek 2. tura çıktı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler ilk tur maçında, 2004, 2006, 2007 ve 2010 şampiyonu İsviçreli Roger Federer ile Tayvanlı dünya 47 numarası Lu Yen-Hsun karşılaştı.

Federer, çok sayıda basit hata yapmasına karşın başta file önündeki puanlar olmak üzere rakibine puan kazanılan vuruşlarda üstünlük sağladığı maçı, 1 saat 53 dakika sonunda 6-4, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 3-0 kazanarak yoluna devam etti.

Tek kadınlarda 2008'de şampiyonluk yaşayan Rus Maria Sharapova ise turnuvadaki ilk maçını, dünya sıralamasının 184. basamağındaki Hırvat Petra Martic ile oynadı.

Sharapova, zorlandığı ve bir kez servisini kırdırdığı ilk seti 6-4 kazanmayı bildi. 2. sette daha rahat bir oyun sergileyen Rus raket, 6-1'lik skorla sahadan 2-0 galip ayrıldı ve 2. tur vizesi aldı.

 

Spor Haberleri

Fenerbahçe, Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti
Konyaspor - Fenerbahçe maçının VAR’ı belli oldu
Ederson maden buldu gitmek istemiyor
Bayern abarttı! Kimseye kupa kalmadı! Neuer 13. kez gördü
Süper Lig'in kapısından dönen 60 yıllık kulüp küme düştü