"Fedakar kadınlar" Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak

Resepsiyona katılacak Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk: - "Dünyada kadınların güçlenmesinin, insanlığın gelişimi adına çok önemli olduğunu düşünüyorum"

ESKİŞEHİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyonda, toplumun farklı kesimlerinden başarıları ve yaşam hikayeleriyle gündeme gelen "fedakar kadınlar"ı ağırlayacak.

Hava akrobasi pilotu babası Ali İsmet Öztürk'ü örnek alıp, ilk uçuşunu henüz 12 yaşındayken yaparak Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu olmanın gururunu yaşayan Eskişehirli Semin Öztürk de resepsiyonda yer alacak.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resepsiyona davet edilmesinden duyduğu onuru dile getirdi.

Bir toplumun gelişmesi ve ileriye gitmesinin kadınlarına verdiği değerle doğru orantılı olduğuna işaret eden Öztürk, "Bu nedenle, tüm dünyada kadınların güçlenmesinin, insanlığın gelişimi adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınlara her zaman destek olunmasını ve bu konuda farkındalığın artmasını temenni ederim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bütün kadınlarımıza kutlu olsun" ifadelerini kullandı.




AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!