Fas’ta Gnawa Müzik Festivali

19. Gnawa Müzik Festivali Suveyra'da başladı

SUVEYRA (AA) - Fas’ın güneyindeki Suveyra kentinde düzenlenen "19. Gnawa Müzik Festivali" başladı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği festivalin açılışında şehir merkezinde müzik karnavalı düzenlendi.

Yerel ve yabancı grupların katıldığı başlangıç karnavalında, dans gösterileri de sergilendi.

Yöresel müziklerden "Gnawa" bir çeşit sufi müziği olan "İsave" ve Amaziglerin halk gösterilerinden "Ahvaş" oyunuyla karnavala renk katan gruplar, büyük beğeni topladı.

Suveyra kentinde eski şehrin kurulduğu Bab Dekale’den başlayan müzik karnavalı konvoyuna katılımcılar da alkış ve dansla karşılık verdi.

Sahra Altı Afrika bölgesindeki kabilelerin, telli bir çalgısı olan "El-Kenberi" ve bakırdan yapılmış zil ile yaptığı müzikten izler taşıyan ancak sözleri Arapça olan "Gnawa", geleneksel sufi müziklerinin arasında sayılıyor.

Fas’a komşu ülkeler ve Amaziglerin yaşadığı ülkelerden de birçok ziyaretçiyi ağırlayan Suveyra kenti, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

20 salon ve meydanda, 50’ye yakın müzik ve dans performansının sergileneceği festival, 15 Mayıs’a kadar devam edecek.

AA

Gündem Haberleri

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama
RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI