Fas'ta "Dünya Kadınlar Günü"nde protesto

Daha önce kalkınma talebiyle gösterilerin düzenlendiği Jerada kentinde bu kez kadınlar, hayat şartlarının iyileştirilmesi için gösteri yaptı

VECDE (AA) - Fas'ın kuzeydoğusunda yer alan Jerada kentinde toplanan yüzlerce kadın, hayat şartlarının iyileştirilmesi ve iş olanaklarının artırılması talebiyle gösteri düzenledi.

Bölgesel kalkınma talebiyle zaman zaman gösterilerin yaşandığı kentte bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplanan kadınlar yaşadıkları sorunları hükümete duyurmaya çalıştı.

Gösteriye katılan kadınlar, "içinde bulundukları şartların iyileştirilmesi, halkın taleplerine cevap verilmesi ve erkeklerin hayatlarını tehlikeye attıkları kömür madenlerine yönelmemesi için ekonomik alternatifler üretilmesi" yönünde slogan attı.

Göstericilerden Fatma el-Kali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplanmalarının amacının Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamaktan ziyade Jeradalı kadınların çektiği sıkıntılara bir tepki olduğunu söyledi.

Kadınların bir sefalet, ötekileştirme ve dışlanma hali içinde olduğunu anlatan Kali, madenlerde yaşanan kazaların birinci dereceden kurbanlarının, aileyi geçindirme yükü omuzlarına yüklenen kadınlar olduğunu sözlerine ekledi.

Jerada'da bulunan metruk kömür ocağından kömür çıkarmaya çalışırken iki kardeşin göçük altında kalarak yaşamını yitirdiği 22 Aralık 2017'den bu yana "bölgenin kalkındırılması" talebiyle gösteriler düzenleniyor.

Azalan gösteriler, 1 Şubat'ta bir gencin daha kömür madeninde hayatını kaybetmesinin ardından tekrar başlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu