Fas'ta Batı Sahra sorunu

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Fas Kralı 6. Muhammed ile telefonda görüştü

RABAT (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Batı Sahra meselesinde uzlaşıya ulaşılana kadar ülkesi ile Fas arasında diyaloğun süreceğini açıkladığı bildirildi.

Kraliyet ofisinden yapılan ve Fas resmi haber ajansı MAP’ın yayınladığı açıklamaya göre, Kerry, Fas Kralı 6. Muhammed ile yaptığı telefon görüşmesinde, Batı Sahra meselesinde nihai uzlaşıya ulaşılana kadar ülkesi ile Fas arasında diyaloğun süreceğini açıkladı.

ABD’nin konuya ilişkin tutumunun değişmediğini dile getiren Kerry, ABD’nin söz konusu tutumunun, Kral 6. Muhammed ile ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 Kasım ayında ortak olarak belirlediği çerçeve içerisinde olduğunu vurguladı.

BM Genel Sekreterliği ile Fas arasındaki Batı Sahra krizi giderek derinleşiyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Batı Sahra ziyaretinde kullandığı "işgal" sözü ile başlayan gerginlik sonrası Fas, bölgedeki BM misyonunun çalışmasını daha da kısıtlamaya yönelik adımlar atıyor.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu