Fas'ta AFRICOM koordinasyonunda askeri tatbikat

Agadir kenti yakınlarında, Fas, İngiltere ve ABD orduları ortak tatbikata başladı

RABAT (AA) - ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM) koordinasyonunda Fas ve İngiltere orduları ortak askeri tatbikata başladı.

AFRICOM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fas'ın güneyinde bulunan Agadir kenti yakınlarında, Fas, İngiltere ve ABD ordularının dün tatbikata başladığı belirtildi.

Açıklamada tatbikatın, "bölgesel müttefiklerle stratejik ortaklar arasında güvenlik ve askeri alanda iş birliğini geliştirmek" amacıyla düzenlendiği bilgisine yer verildi.

Daha önce Gana, Malavi, Kamerun, Cibuti, Cape Verde, Burkina Faso ve Seyşel Adaları'nda ortak tatbikatların yapıldığı hatırlatılan açıklamada, söz konusu tatbikatların bir benzerinin Fas'ta başladığı ifade edildi.

Fas ile ABD ordusu 16 Mart - 7 Nisan tarihlerinde "Afrika Aslanı 2019" tatbikatını gerçekleştirmişti.

ABD'nin Afrika'da askeri operasyon yürütmek amacıyla 2007 yılında kurduğu AFRICOM, ABD'nin bölgedeki operasyonlarını yürütmekten sorumlu güçlerden oluşuyor ve Pentagon adına bölge ülkeleriyle askeri ilişkiler yürütüyor.

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?