F ve Q'dan sonra Osmanlıca klavye de üretildi

Isparta'da bir şirket, Latin harflerin yanında Osmanlıca harflerin de bulunduğu Osmanlıca klavye üretti.

Isparta'da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basan bir şirketin teknoloji birimi, Ar-Ge çalışması sonucunda, bilgisayarda Osmanlıca yazımı kolaylaştırmak amacıyla üzerinde Latin harflerin yanında Osmanlıca harflerin de bulunduğu Osmanlıca klavye üretti.

AMAÇ TÜRKÇE İLE İSLAM'I BÜTÜNLEŞTİRMEK

Şirket müdürü Ali Yıldız, geçmişte Türkçe'yi İslam ile bütünleştirmek için 'Osmanlı alfabesi' şeklinde bir elifbanın geliştirildiğini söyledi.

Osmanlıca'nın Türkler tarafından uzun yıllar kullanıldığını anlatan Yıldız, Osmanlıca'nın günümüz Türkçe'sinden fazla bir farkının olmadığını, tek farkın Latin harfleri yerine Kur'an harflerinin kullanılması olduğunu kaydetti.

AA

Teknoloji Haberleri

Casper'dan Konya dâhil 8 Şehirde "1 Saatte Servis"
Türk bilim insanları dünyanın en kuzeyindeki deniz buzu hattında
Türkiye'nin Uzaydaki İmzası: Yerli Atomik Saat Başarıyla Fırlatıldı
Raylı Sistemlerde Yerli ve Milli Teknoloji
WhatsApp'ta Kullanıcı Adı Dönemi Başlıyor: Telefon Numarası Zorunluluğu Bitiverdi!