Eyüpsultan'da Kudüs'e destek için "hayır çadırı"

İHH Eyüpsultan Gönüllüleri, Kudüs'e destek vermek için "hayır çadırı" kurdu

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eyüpsultan Gönüllüleri, Kudüs'e yardım için "hayır çadırı" kurdu.

Eyüpsultan Meydanı'nda toplanan İHH Eyüpsultan Gönüllüleri, çadırda ayrıca, Kudüs'le ilgili fotoğraf sergisi de açıldı.

Yardım çadırının kurulmasına öncülük yapan İHH Eyüpsultan Temsilcisi Murat İnkaya, AA muhabirine yaptığı açıklama, "Kudüs'te yaşanan büyük bir dram var. Ayrıca, şer odaklarının Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmelerini biz kabul etmiyoruz." dedi.

Eyüpsultan'ın İslam dünyasının 4'üncü mübarek beldesi olduğunu ifade eden İnkaya, "Dolayısıyla bizler şu düşünceyle hareket ediyoruz. Günün birinde işgal güçleri Eyüpsultan Camisi'ne girişi engelleseler ya da evlerimize girişimizi engelleseler neler hissederiz. Bu duyguyla Eyüpsultan Gönülleri olarak bir araya geldik." diye konuştu.

Kurulan çadırda yiyecek-içeceğin yanı sıra, kışlık ihtiyaçlar da bulunurken, satışlardan elde edilecek gelir, Kudüs'e gönderilecek.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti