'Evim-eşim-işim-01' projesi hayata geçirilecek

Evim-eşim-işim-01 projesinin amacı mevcut veya muhtemel problemlerin, kadının iş ve ev hayatına zarar vermemesi için en sağlıklı ve kısa zamanda önlenmesi veya çözülmesine yöneliktir

Çalışan Bayanlar Sağlık, Eğitim ve Kültür Derneği (ÇABASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Aksay, Avrupa Birliği projeleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'na sundukları "Evim-eşim-işim-01" projesinin, çalışan evli kadınların ev ve iş hayatında yaşadıkları sorunların çözülmesine yönelik olduğunu söyledi.

Aksay, dernek binasında düzenlediği proje tanıtım toplantısında, ÇABASED olarak 1 Nisan'da Konya Valiliği gözetiminde İçişleri Bakanlığı'na sunmuş oldukları projenin kabul edildiğini ifade etti. Evlilikle çalışma hayatının bir arada yürütülmeye çalışılmasının birtakım sorunlara yol açtığını belirten Aksay, şunları kaydetti:

"Evim-eşim-işim-01 projesinin amacı mevcut veya muhtemel problemlerin, kadının iş ve ev hayatına zarar vermemesi için en sağlıklı ve kısa zamanda önlenmesi veya çözülmesine yöneliktir. Projenin uygulama aşamasında problemlerin belki daha da fazlası masaya yatırılacak. Seminer, toplu ve bireysel terapiler, çalıştay, farklı uygulama, faaliyetlerle çözüm arayışına gidilecektir. Ümit ediyoruz ki; bu projeyle evlilikteki problemler daha oluşmadan önlenir. Oluşmuşsa krize ve boşanmaya varmadan çözülür."

 

Yerel Haberleri

MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA
KONYA'NIN SU GÜVENLİĞİ