Evi kentsel dönüşüme girdi, taşındığı bina mezarı oldu

Kentsel dönüşüm mağduru Mesut Bilece, kiraladığı binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.

İstanbul Maltepe’de dün sabah saatlerinde meydana gelen bina çökmesi, arkasında acı bir hayat hikayesi bıraktı. Cevizli Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın 3'üncü katında hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi çalışanı Mesut Bilece’nin, kentsel dönüşüm yüzünden bu adrese taşındığı ortaya çıktı.

Kentsel Dönüşüm Mağduru Oldu

Normal şartlarda Maltepe Gülsuyu’nda yaşayan Mesut Bilece, yaklaşık 11 ay önce güvenli bir geleceğe adım atmak amacıyla evini kentsel dönüşüme verdi. Ancak binayı teslim ettikleri müteahhit inşaat çalışmalarına bir türlü başlamadı. Evsiz kalan Bilece, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Cevizli Mahallesi’nde yer alan ve dün çöken binaya taşınmak zorunda kaldı.

Güvenli Ev Ararken Canından Oldu

Aylık yaklaşık 40 bin TL kira ödeyerek yaşamını sürdürmeye çalışan Bilece ailesinin evinde, olay günü misafir olan akrabaları 19 yaşındaki Hilal Meygil de bulunuyordu. Çökme sırasında yaralanan Meygil’in hastanedeki tedavisinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Güvenli bir konuta kavuşma hayali kurarken yaşamını yitiren Mesut Bilece’nin cenazesi, memleketi Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde toprağa verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GÜLLÜ DAVASINDA KARAR
Maltepe’de çöken binanın beton örneklerinde deniz kabuğu görüldü
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı Son Yolculuğuna Uğurlandı
Köpek çiftliği mahalleyi ayağa kaldırdı
ARAMA KURTARMA BİTTİ, GERİDE ENKAZ KALDI