Ev almak isteyenlere kötü haber: Konut fiyatları artacak

Ocak ayında inşaat maliyet endeksi bir önceki aya göre %15,70, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %67,87 arttı. Bu artış son yıllardaki en yüksek artış olarak dikkat çekiyor.

Malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artış, inşaat maliyetlerini yukarı çeken en önemli etkenler olarak öne çıkıyor. Malzeme endeksi bir önceki aya göre %5,13, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %53,29 arttı. İşçilik endeksi ise bir önceki aya göre %41,95, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %103,46 arttı.

Bina inşaatı maliyet endeksi de Ocak ayında bir önceki aya göre %15,92, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %66,90 arttı. Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi ise bir önceki aya göre %14,99, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %71,09 arttı.

Uzmanlar, inşaat maliyetlerindeki artışın önümüzdeki dönemde de devam edebileceğini ve bunun konut fiyatlarına da yansıyacağını belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt İstasyonlarında Tek Fiyat Uygulaması Başladı
Bakan Işıkhan'dan açıklama: Emekliye refah payı verilecek mi?
Başkan Karabacak endişeli: Esnaf ve Sanatkarlar için Faiz Yükü Artıyor
Mart Ayında Süt ve Tavuk Üretiminde Artış Yaşandı
Engelli İndirimi Böyle Olur: Volkswagen T-Cross 855 Bin TL'ye!