Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, masaya oturmak için mutlaka yetkinin alınması gerektiğini, yetki almak için de çok az bir farkın kaldığını söyledi.
Eğitim Bir-SenKonya Şubesi, “Konya’da Farka, Türkiye’de Yetkiye” sloganı ile il ve ilçe yönetimlerini Vali Ahmet Kayhan Öğretmenevi’nde bir araya getirdi. Toplantıda Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez de hazır bulundu. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Latif Selvi açış konuşmasında; Konya’nın tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyleyerek söze başladı. Etkili sendika olmak için harcanan çabanın meyvelerini verdiğini belirten Selvi, bunun yetmeyeceğini, masaya oturmak için mutlaka yetkinin de alınması gerektiğini, yetki almak için de çok az bir farkın kaldığını söyledi. Selvi, “Arkamıza aldığımız gücün bize neler yaptıracağını Konya insanı gördü, ülke insanı gördü, sınırlarımızı aşan bir etkinliğe sahip olduğumuzu, Filistinli dostlarımız, kardeşlerimiz de gördü” dedi. Ülkemizde yasal ve demokratik yollardan iktidara gelemeyenlerin darbe girişimlerini protesto etmek için, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini baltalamaya çalışanlara dur demek için yapılan miting ve yürüyüşlerden bahseden Selvi, “Eğer gücümüzü daha da artırırsak, bu yaptıklarımızın daha fazlasını yapar, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi oluruz” diye konuştu. Selvi, Konya’da en etkili ve yetkili sendika olduklarını, bu trendin azalmadan artmaya devam ettiğini söyleyerek 14 Mart itibarıyla bu sayının 6175 olduğunu, diğer sendikaların bu rakamı hayal bile edemeyeceklerini, Milli Eğitim çalışanlarının göstermiş olduğu teveccühe layık olmaya çalıştıklarını belirtti. Selvi, “Okullardaki üye ve temsilcilerimizden başlayarak, en tepedeki yöneticimizle omuz omuza vererek bu sayılara ulaştık, Allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
ETYEMEZ’DEN YENİ HEDEFLER
Latif Selvi’den sonra söz alan Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, böyle bir toplantıya katılmaktan çok memnun olduğunu söyledi . İktidar olup da muktedir olamayan hükümetlere benzettiği yetkili sendikanın, kendilerini karalamaya çalıştığından söz eden Etyemez, “Yetki onlarda ama bizi suçluyorlar, bu ne pişkinlik?. İnsanımız diklenmeden dik duranın yanındadır, hakkını koruyanın yanındadır, yetkili olup da ellerinden hiçbir şey gelmeyenlerin bir takım uygunsuz yakıştırmalarla bizleri suçladığını görmek üzücüdür” diye konuitu. Etyemez, tüm ilçelerin hedeflerini tek tek açıkladı, hedeflerine ulaşanlara yeni hedefler koymaları konusunda telkinlerde bulundu. 14 Mart itibarıyla tüm Türkiye’de mevcut üye sayısının 136 bin olduğunu söyleyen Etyemez, bu rakamı kalan elli gün içerisinde daha da yükseklere taşıyacaklarından ve yetkiyi alacaklarından emin olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. İlçe başkanları da sırasıyla, koydukları hedefe nasıl yaklaştıklarını, karşılaştıkları zorlukları nasıl göğüslediklerini anlatarak, yeni hedeflere daha sağlıklı bir şekilde durmadan, bıkmadan, usanmadan gideceklerini belirttiler. Memleket