Etiyopya'da yerinden edilenlerin sayısı 2,8 milyona ulaştı

Ülkede yerinden edilenleri sayısı 1,6 milyondan 2,8 milyona çıktı

ADDİS ABABA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Etiyopya'da yerinden edilenlerin sayısının 2,8 milyona ulaştığını açıkladı.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıl başında 1,6 milyon olan yerinden edilenlerin sayısının 2,8 milyona çıktığı duyuruldu.

Ülkenin hali hazırda komşuları Eritre, Güney Sudan ve Somali'den yaklaşık 920 bin mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtilerek, temmuz ve eylül aylarında görülen mevsimsel yağışlardan yaklaşık 2,5 milyon insanın etkilenebileceği kaydedildi.

Sayının artmasında, yıl başından bu yana Oromiya, Somali, Güney Milletleri Milliyetleri ve Halkları eyaletlerinde süren etnik ve bölgesel çatışmaların etkili olduğu düşünülüyor.

Evlerini terk etmek zorunda kalanlar, farklı bölgelerde kurulan derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi verirken, Somali ve Oromiya sınırında yaşanan belirsizlik devam ediyor.

Somali-Oromo etnik çatışmaları sonrası Etiyopya ordusu ay başında Somali eyaletine konuşlanmış, ardından Somali Eyaleti Başkanı Abdi Muhammed Ömer istifa etmişti.


AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti