Etiyopya'da polis ve göstericiler arasında çatışma

Oromiya eyaletinde çıkan çatışmalarda ölü ve yaralılar var

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın Oromiya eyaletine bağlı bir kasabada polis ve protestocular arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Oromo Eyaleti Sözcüsü Addisu Arega, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eyaletin Ambo kasabasında yolu kapatan göstericilere polisin müdahale etmesi sonucu çatışma çıktığını belirtti.

Ölen ve yaralananların olduğunu kaydeden Arega, olay yerindeki bazı özel mülklerin de zarar gördüğünü ifade etti.

AA muhabirine konuşan bölge sakinleri ise gösterilerin Ambo çevresindeki diğer kasabalara da yayıldığını söyledi.

Gösterilerle ilgili federal hükümet yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırken, bazı muhalif yayın organları olaylarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve çatışmaların ülkedeki şeker kıtlığının protesto edilmesi üzerine başladığını yazdı.

Ülkede geçen yıl ilan edilen ve 10 ay yürürlükte kalan olağanüstü halin ilan edilemesine yol açan olayların merkezlerinden biri olan Ambo kasabası sık sık muhalif gösterilere sahne oluyor.

AA

Gündem Haberleri

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ŞART DEĞİL
İstanbul Valiliği’nden Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın iddialarına yanıt
YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME