Etiyopya saldırı hazırlığındaki Eş-Şebab ve DEAŞ üyelerini gözaltına aldı

Gözaltına alınan teröristlerin başkent Addis Ababa’da saldırı hazırlığı yaptığı belirtildi

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya, saldırı hazırlığı yapan çok sayıda DEAŞ ve Eş-Şebab üyesinin güvenlik güçlerince yakalandığını açıkladı.

Ülkenin yarı resmi medya organı FANA’nın Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisine (NISS) dayandırdığı haberine göre, başkent Addis Ababa’nın yanı sıra Oromiya ve Somali eyaletlerinde çok sayıda DEAŞ ve Eş-Şebab üyesi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimlerden bazılarının başkentte bazı otellere ve kamusal alanlara saldırı düzenlemek için planlar yaptığı aktarılırken, bazılarının ise belirlenen potansiyel hedeflerin etrafında fotoğraf çekerek istihbarat çalışması yaptığı ifade edildi.

Somali’de Eş-Şebab’a karşı mücadele yürüten Afrika Birliği Somali Misyonu’nun (AMISOM) önemli kısmını Etiyopyalı askerler oluştururken, Etiyopya’nın Somali’yle olan ikili anlaşmaları kapsamında bu ülkede çok sayıda askeri birliği bulunuyor.

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!