×
  • Anasayfa
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Yerel Gündem
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
Ad

Et almanın sağlıklı yolları

Özellikle çalışan annelerin en büyük yardımcısı olan et ve tavuğu seçme, saklama ve dondurma yöntemlerini bilmediğinizde zehirlenmelere yol açabilirsiniz.

09.01.2012
Et almanın sağlıklı yolları
118

Özellikle çalışan annelerin en büyük yardımcısı olan et ve tavuğu seçme, saklama ve dondurma yöntemlerini bilmediğinizde zehirlenmelere yol açabilirsiniz.


Et almanın sağlıklı yolları
218

Foxnews'te yer alan habere göre, faciaların en büyüğü dikkatli saklanmayan ve seçilmeyen etten ileri geliyor. İşte bu noktada dikkat etmeniz gereken kurallar:


Et almanın sağlıklı yolları
318

Etinizi nasıl seçeceksiniz?

Et almanın sağlıklı yolları
418

Ete dikkatlice bakın. Taze kokan ve hafif nemli bir yüzeyi olan eti seçin. Etinizi güvenilir bir kaynaktan alıyorsanız fazla endişelenmenize gerek yok.


518

Dışarıda duran etin renginin koyu kahverengimsi kırmızı olması gerekiyor. Renginin parlak olmasına dikkat edin.


618

Et kuru ve lifli göründüğünde bu buz yanığından kaynaklanıyordur. Aynı şey sosisler için de geçerlidir. Kaygan ve yağlı görünen ya da çok ıslak görünen etten uzak durun. Mümkünse eti alırken koklayın, kokusu tuhafsa risk almayın.


718

Etinizi nasıl saklayacaksınız?

818

İşe başlamadan önce ellerinizi yıkayın. Dolabınızın ısısını kontrol edin ve çiğ eti ya da kümes hayvanlarının etini buzdolabınızın kapalı bölümünde diğer yiyeceklere bulaşmayacağı yerde saklayın.


918

Ya da ağzı sızdırmayan bir kapta, bu da yoksa kilitli poşetlerde saklayabilirsiniz.


1018

Pişmiş eti donduracaksanız kendi kendine soğumasını bekleyin.

1118

Fakat, bunu mümkün olduğunca çabuk yapın. Alüminyum folyoda ya da kilitli poşetlerde saklayın.


1218

Dolabınıza yemeklerinizi ve etinizi sıcak şekilde koymayın. Dolapta pişmiş etinizi kapalı olarak saklayın. Saklayacağınız eti tuzlamayın. Çünkü etteki suyu dışarı atıp kurumasına yol açarsınız.


1318

Etinizi nasıl donduracaksınız ve çözeceksiniz?

1418

Et almanın sağlıklı yolları
Mutfaktaki başarının yüzde 95'i iyi planlama ve hijyendir. Planlama ihtiyacınız olan zamanı size verir. Donmuş etiniz tamamen eriyene kadar dolabın içinde yavaş yavaş çözülmesini bekleyin.
Bu galeri 156368 kez görüntülenmiş
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu fotoğrafı paylaş


1518

Etinizi satın aldıktan sonra mümkün olduğunca çabuk dondurun. Çözülmüş eti maksimum 2 gün içinde kullanın.


1618

Pişmiş eti dondurabilirsiniz. Mümkünse etinizi sızdırmaz bir kabın içinde çözün. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bunun için pişirmeden 1 saat önce dolaptan çıkarın.


1718

Etinizi çözerken acele etmeyin. Donmuş eti sıcak suyun altında çözmeyin. Gıda zehirlenmesine ya da etin kalitesinin bozulmasına yol açarsınız.


1818

Çözdüğünüz çiğ eti hiçbir şekilde yeniden dondurmayın. Pişirin, soğumasını bekleyin, sonra istediğiniz porsiyonlarda dilimleyin ve buzluğa kaldırın.