Eskiyen mahalleye yeni altyapı! Hatlar baştan aşağı değişiyor

Konya’da altyapı yenileme çalışması başlatıldı. Binkonutlar Mahallesi’nde kullanım ömrünü tamamlayan 2 bin 10 metrelik su hattı değiştiriliyor.

Konya’da mahallelerin altyapısını yenilemeye yönelik çalışmalar sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Binkonutlar Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi’nde kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu ve tatlı su hatlarını yeniliyor.

Bölgede gerçekleştirilen çalışma ile yıllardır kullanılan ve artık ömrünü tamamlayan boruların yerine daha dayanıklı ve uzun ömürlü polietilen borular döşeniyor.

Toplam 2 bin 10 metrelik hat değişecek

KOSKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında bin 800 metre içme suyu şebeke hattı yenilenecek. Bunun yanı sıra 210 metre tatlı su şebeke hattı da baştan sona değiştirilecek.

Böylece Eyüp Sultan Caddesi’ndeki altyapıda toplam 2 bin 10 metrelik hat yenilenmiş olacak.

Amaç kesintilerin ve sorunların önüne geçmek

Çalışmayla birlikte bölgede eskiyen altyapı nedeniyle yaşanabilecek su arızaları ve altyapı kaynaklı sorunların azaltılması hedefleniyor.

Yenileme tamamlandığında bölgedeki su hizmetlerinin daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz şekilde sürdürülmesi amaçlanıyor.

Çalışma kısa sürede tamamlanacak

KOSKİ, altyapı yenileme çalışmalarını mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak yeni hatları işletmeye almayı planlıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla Binkonutlar Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi’nde daha modern ve uzun ömürlü bir su altyapısına geçilmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Karatay’da Zafer Bayramı Coşkusu Tenis Kortlarına Taşınıyor
Dergah kendini gösterdi! Tarihi projede yüzde 50 tamamlandı
ŞÜPHELİ TIRA NARKOTİK BASKINI
SANAYİ VE ODALAR BİR ARAYA GELDİ
BİSİKLET YARIŞI FİNAL YAPTI