Eskişehir'deki cinayet davası

Tartıştığı 15 yaşındaki arkadaşını göğsünden bıçaklayarak öldüren genç kızın tahliye talebi reddedildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, parkta tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldüren genç kızın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Aleyna İ. (18), maktul Melih Efeler'in (15) ailesi ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, savcının iddianameyi okumasının ardından sanığın savunma yapmasını istedi.

Sanık Aleyna İ, pişman olduğunu belirterek, "Lise son sınıf öğrencisiyim. O gün okuldan 13.00'te çıktım. Erkek arkadaşım aradı. Onunla konuşurken üçlü konferans yapıyormuşuz, bilmiyordum. Sevgilim ve Melih ile konuşmaya başladık." diye konuştu.

Melih'in telefonda kendileriyle ilgili doğru olmayan bazı şeyler söylediğini, bunu da erkek arkadaşının duyduğunu iddia eden Aleyna İ, bu duruma düştüğü için çok üzüldüğünü söyledi.

Eve gidip üstünü değiştirdiğini ve Melih'le konuşmak için dışarı çıktığını anlatan Aleyna İ, "Yanıma evden ekmek bıçağı aldım. Çünkü Melih sürekli bıçakla geziyordu. Amacım kendimi korumaktı. Olay yerindeki tartışmamızda ben bıçağı havaya kaldırdım. Üstüme yürüdü. Bıçak saplandı. Akabinde zaten bıçağı göğsünden çıkarıp beni kovalamaya başladı. Dediklerini kendime konduramadım. Babam duyar diye çok korktum. Amacım öldürmek değildi." iddiasında bulundu ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tahliye talebini reddettiği Aleyna İ'nin mevcut durumunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi'ndeki bir parkta 6 Ekim'de, Aleyna İ'nin tartışma sonucu bıçakla ağır yaraladığı Melih Efeler, Yunus Emre Devlet Hastanesine kaldırılmış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Şüpheli Aleyna İ. ise tutuklanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

İstanbul Valiliği'nden Kritik Uyarı: Saat Verildi, Fırtına ve Sağanak Geliyor!
THY'den Tarihi Rekor: Perth-Torino Arasında 16 Saatlik Kesintisiz Uçuş!
YEMEĞE KENDİ KILINI ATTI
Farah Zeynep Abdullah'tan Sürpriz İfade: "Görünenden Çok Daha Derin!"
Eve kaçan keçiyi yakalayamadı..."Keçiyi polise ihbar edeceğim" diye tehdit etti