Eskişehir'de damızlık inek dağıtımı

Mahmudiye Çifteler Han Süt Üreticileri Birliği, üyelerine damızlık inek dağıtımı yaptı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde, çiftçilere damızlık inek dağıtımı yapıldı.

Mahmudiye Çifteler Han Süt Üreticileri Birliği, Ziraat Bankası proje kredisi ile yaptığı proje kapsamında, 12 üye çiftçiye 103 baş damızlık inek dağıttı.

Mahmudiye Kaymakamı Mehmet İcik, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Mahmudiye Çifteler Han Süt Üreticileri Birliği'ne her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da desteklerinin süreceğini kaydetti.

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ise, birlik yetkililerine çiftçilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Birlik Başkanı Güner Özer de, henüz yeni kurulmalarına rağmen büyük işlere imza attıklarını ifade ederek, ''İnekler, meşakkatli bir uğraştan sonra 430 hayvanın içinden tek tek muayeneleri yapılarak seçildi ve çiftçilerimize ulaştırıldı." dedi.

Konuşmaların ardından damızlık inekler, çiftçilere dağıtıldı.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI