Eskişehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan 14 eski öğretmen adliyeye sevk edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 22 Şubat'ta Eskişehir, Ankara, İstanbul, Kars, Manisa, Zonguldak, Samsun ve Aydın'da belirlenen 21 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen kentteki eğitim kurumlarında görev yapan, aralarında askeri okullara yerleştirilmek üzere hazırlanan öğrencilerden sorumlu "abi"nin de bulunduğu şüpheliler adliyeye getirildi.

Şüphelilerin örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Gelin arabası hayaliyle aldığı sıfır otomobil kabusu oldu
SUMUD FİLOSU İDDİANAMESİ TAMAMLANDI
KURBAN BAĞIŞI SKANDALI
NEÜ’lü Sanatçıya Kazakistan’da Anlamlı Ödül
Oyuncu Burak Deniz'e yurt dışı çıkış yasağı