Eski ABD Başkanı Obama Endonezya'da

Obama: - "Endonezya diğer Müslüman ülkelere hoşgörü konusunda ilham olabilir"

CAKARTA (AA) - Eski ABD Başkanı Barack Obama, Endonezya'nın diğer Müslüman ülkelere hoşgörü konusunda ilham olabileceğini söyledi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen 4. Endonezya Diasporalar Kongresi'nin açılış konuşmasını yapan Obama, "Farklı din, dil ve kültürleri barındıran Endonezya'da insanlar barış ve huzur içinde yaşıyor. Burada cami, kilise ve tapınakları yan yana görmek mümkün. Endonezya'da hoşgörü kavramı somutlaşıyor." diye konuştu.

Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Obama, "Özellikle gençler ülkedeki bu hoşgörü ve huzuru bozmaya çalışanlara karşı mücadele etmeli. Endonezyalı gençler hoşgörü duygusuyla yetiştirilmeli. Bu, Endonezya'nın geleceği için önemli." ifadelerini kullandı.

Obama, hoşgörü olmayan bir toplumda sonucun çatışma olacağını belirterek, farklılıklara, başka inançlara ve kültürlere saygı duyulmadığı sürece insanlığın ilerleyemeyeceğinin altını çizdi. Barack Obama, "Endonezya diğer Müslüman ülkelere hoşgörü konusunda ilham olabilir." dedi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Endonezya Diasporalar Kongresi'ne 55 ülkeden 9 bin kişi katıldı.

Eski ABD Başkanı, 1967-1971 yılları arasında Amerikalı annesi, Endonezyalı üvey babası ve üvey kız kardeşiyle bu ülkede yaşamıştı.

Endonezya'da ilkokula giden Obama'nın, yaşadığı semtin yakınındaki Menteng Parkı'nda bir heykeli bulunuyor.



AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!