ESK, Konya'da süt alımına başladı

Besicilerden sütün litresi 1 lira 15 kuruştan alındı

KONYA (AA) - Et ve Süt Kurumu (ESK), Konya'da besicilerden litresi 1 lira 15 kuruştan süt alımına başladı.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, süt fiyatlarına yapılan müdahalenin olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi.

Birliğin, referans fiyatı altına çiğ süt satan üreticinin mağduriyetini ortadan kaldırdığını ifade eden Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in süt piyasasına müdahale talimatının ardından, ilk müdahalenin İzmir ve Balıkesir'de gerçekleştiğini anımsattı.

Yıldız, süt alımında piyasa müdahalesinin etkisini göstermeye başladığını vurgulayarak, "Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak, ESK adına Yeşildere Mahallesi'nde 1 lira 15 kuruştan süt almaya başladık. Birlik üreticiler için var. Sütleri bugünden itibaren referans fiyata alacağız. Bakanımıza teşekkür ediyorum, her zaman üreticimizin yanında oldular. Üreticimizin bir mağduriyetini daha ortadan kaldırdı." diye konuştu.


AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?