Esenyurt Belediyesi’nden vatandaşlara Afet Bilinci Eğitimi

Esenyurt Belediyesi tarafından deprem bilinci oluşturmak için vatandaşlara Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Esenyurt Belediyesi tarafından deprem bilinci oluşturmak için vatandaşlara Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Esenyurt Belediyesi tarafından olası İstanbul depremine hazırlık yapmak amacıyla vatandaşlara temel Afet Bilinci Eğitimi veriliyor. Esenyurt Belediyesi Sivil Savunma Amirliğine bağlı arama kurtarma ekiplerinin verdiği eğitimlerde, olası bir doğal afette alınacak önlemler anlatılıyor. Gruplar halinde eğitime katılan vatandaşlara deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatılırken afet çantası hazırlama, çök-kapan-tutun önlemi gibi hayati önem taşıyan konularda yol gösterici bilgiler de öğretildi.

"Küçük önlemler hayat kurtarır"

Küçük görünen doğal afet önlemlerinin hayat kurtardığını söyleyen ESAK Amiri Zekeriya Coşkun, "Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Afet Bilinci Eğitimi gerçekleştirdik. Teorik eğitimlerin yanı sıra Hatay'da yaşadığımız deprem anını burada vatandaşlarımızla paylaşıp onların önlem almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bunlar kötü deneyimler ama deprem bölgesinde yaşıyoruz. Deprem hususunda neler yapmamız gerektiğini vatandaşlarımıza anlatmamız gerekli. Ufak bilgiler ve eğitimler hayat kurtarıyor. Talep geldikçe bu tarz eğitimlerimiz devam edecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yılın en başarılı belediye başkanı seçildi
KONYA'NIN NÜFUSU 1 YILDA KAÇ KİŞİ ARTTI
Sisin altı ve üstü aynı anda böyle görüntülendi
Yurtta Hava Değişiyor! Sağanak, Kar ve Don Kapıda
BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ