Esendere'de 221,7 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Esendere Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapmaya çalışan yolcunun beraberindeki valiz ve çuvallarda 221,7 kilogram potasyum klorat bulundu

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Esendere Gümrük Kapısı'nda yapılan kontrolde 221,7 kilogram potasyum klorat ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, İran uyruklu B.N, Esendere Gümrük Kapısı'ndaki pasaport işlemlerinin ardından Türkiye'ye giriş yapmak isterken, yanında bulunan 6 çuval ve 1 valizden şüphelenilmesi üzerine takibe alındı.

Yolcu bagaj x-ray kontrol noktasına geldiğinde çuvallarda ve valizinde ne olduğu sorulan B.N, kireç olduğunu ve bunun ağaçlarda böcek önleyici olarak kullandığını söyledi.

İnceleme için arama hangarına götürülen valiz ve çuvallarda bulunan beyaz maddeye, patlayıcı, silah, mühimmat dedektör köpeği tepki verdi. Bunun üzerine maddeden alınan numune, kimyasal madde test cihazıyla analiz edildi ve patlayıcı cinsi potasyum klorat olduğu belirlendi.

Savcılıktan alınan talimatla, patlayıcı yapımında kullanılan 221,7 kilogram potasyum klorata el konuldu.

Soruşturma kapsamında terör örgütleriyle ilişkisi araştırılan B.N. tutuklandı.

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası Bunu Yaptı Rekabet Kurulu'ndan Cezayı Yedi
51 Yıllık Otobüs Devine Konkordato Darbesi: 1 Yıl Süre Verildi
Ankara'da Kabak Çekirdeği Hasadı Başladı: Üretici Rekolteden Ne Bekliyor?
Karacabey Biberinde Hasat Sürüyor
Yargıtay'dan Emsal Mesai Kararı