Eş-Şebab Kenya’da iletişim ağını hedef aldı

Terör örgütü, GSM şirketlerine ait tesislere saldırdı

NAİROBİ (AA) - Kenya’da Eş-Şebab örgütünün ülkenin en önemli GSM şirketlerine ait iletişim tesislerine saldırı düzenlediği bildirildi.


Yerel basının haberlerine göre, terör örgütü Eş-Şebab ülkenin kuzeyindeki Mandera eyaletinde Elwak ve Kutulo kentlerindeki telekomünikasyon tesislerine saldırı düzenlendi.


Mandera eyaleti Emniyet Müdürü Fredrick Shisia, saldırıyı doğrulayarak, Eş-Şebab militanlarının GSM şirketine ait tesisleri korumakla görevli polislere ateş açtığını ifade etti.


Saldırganların ellerinde ağır silahlar olduğunu belirten Shisia, polislerin direnemeyerek bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldığını kaydetti.


Saldırının gerçekleştiği bölgeye takviye güvenlik gücü gönderildiğini aktaran Shisia, her şeyin en kısa zamanda normale döneceğini ve zarar gören iletişim altyapısının tamir edileceğini aktardı.


Shisia, geçen hafta Somali sınırından çok sayıda Eş-Şebab militanının bölgeye sızdığı iddiasını reddetti.


Kenya’nın Somali sınırındaki Mandera eyaleti sık sık Eş-Şebab örgütünün saldırılarına maruz kalıyor. Mandera eyaletinin Elwak kentinde son bir ay içerisinde 4 terör saldırısı düzenlendi.


AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE