Ermenistan'da Harita Dağıtıp Türkiye'ye Mesaj Gönderdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, seçim öncesi son mitinginde yeni anayasa vurgusu yaptı. Türkiye ve Azerbaycan’a "Kimsenin toprağında gözümüz yok" mesajı verdi.

Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda destekçilerine seslenen Nikol Paşinyan, hafta sonu yapılacak seçimler öncesinde stratejik bir hamle gerçekleştirdi. Vatandaşlara Ermenistan haritası dağıtan Paşinyan, "Gerçek Ermenistan bu. Bizim başka topraklarla ilgili gündemimiz yok" ifadelerini kullandı. Bu adım, Ankara ve Bakü’ye yönelik barışçıl niyetlerin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

“Yeni Anayasa Şart”

Ülkedeki yargı ve sivil yapıdaki aksaklıklara değinen Paşinyan, mevcut anayasanın halk tarafından tam anlamıyla benimsenmediğini ve sorunları çözmekte yetersiz kaldığını savundu. Yeni bir anayasanın kabul edilmesini seçim sonrası en önemli önceliği olarak açıklayan Paşinyan, bu değişikliğin bağımsız bir yargı ve daha adil bir yönetim için kritik olduğunu vurguladı.

Seçim Stratejisi ve Parlamenter Süreç

7 Haziran'da gerçekleşecek seçimler öncesi kampanya dönemini sonlandıran Paşinyan, halkı Ermenistan Cumhuriyeti'nin özgürlüğü için sandığa gitmeye çağırdı. Hali hazırda mecliste 69 sandalyesi bulunan Sivil Sözleşme Partisi ile iktidarda olan Paşinyan, anayasa değişikliğini referanduma götürebilmek için mecliste üçte iki çoğunluğa ulaşmayı hedefliyor. Miting, dron gösterileri ve müzik grubu performansı ile tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'DE DSP DEPREMİ! HERŞEY AÇIĞA ÇIKIYOR
TÜRKİYE KENDİNİ AŞIYOR
İSRAİL'İN PLANINI ERDOĞAN ENGELLEDİ
DOSYANIN İÇERİĞİ ORTAYA ÇIKTI
AK PARTİ'YE GEÇİYOR