Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalması

Maden girişinde desandre ve nefeslik arasındaki istinat duvarı çöktü- Meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle desandre bölümündeki vagonların kullanılamadığı, çalışmaların beşik vagonlarla devam edeceği öğrenildi

KARAMAN (AA) - Ermenek ilçesinde işçilerin mahsur kaldığı maden ocağında nefeslik ve desandre arasındaki istinat duvarı çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre, madenin ana girişi olan desandre ile nefeslik arasında bulunan taş istinat duvarı, yağışlar nedeniyle topraktaki yumuşamaya bağlı olarak çöktü. 

Çöküntü nedeniyle pasa ve molozların çıkarıldığı vagonları hareket ettiren vinç dairesinde elektrik kesintisi yaşandı. Desandre bölümündeki vagonların çöküntü sebebiyle kullanılamadığı, çalışmaların, maden girişindeki nefeslik ve desandre bölümüne getirilen vinç yardımıyla sürdürülmeye çalışıldığı kaydedildi.

Çalışmalara, normal vagonlar kullanılamadığı için çevredeki maden ocaklarından temin edilecek "beşik" vagonlarla devam edileceği bildirildi.

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü