Erken rezervasyon yüzde 50 karlı

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, erken rezervasyon yaptıranların karlı çıktıklarını belirtti.

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, otellere erken rezervasyon yaptırmayanların, haziran ve temmuz aylarında doğrudan otele gitmeleri durumunda, erken rezervasyon yaptıranlara göre yaklaşık yüzde 50 daha fazla ödeyeceklerini söyledi. Özdemir, ''Tatil Herkesin Hakkı'' sloganıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) ile THY önderliğinde başlatılan ve 4 Mayıs-8 Haziranda geçerli olacak ''İç Turizmde Erken Rezervasyon Baharı'' kampanyasının, dün düzenlenen programla tanıtıldığını anımsattı. Söz konusu tarih arasında başvuranların yüzde 35-40 oranında indirimlerden yararlanmalarını öngören kampanyanın erken rezervasyon için son fırsat olduğuna işaret eden Özdemir, ''Bu yıl tüm dünyada etkisini gösteren ekonomik kriz nedeniyle ülkemizde de turizm sektöründe bazı sorunlar var. Bu kampanya ile iç turizmin canlandırılması, acente ve otellerin nakit sorunlarını daha erken aşmaları amaçlanıyor'' dedi. Otel fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-20 arasında daha ucuz olduğunu anlatan Özdemir, bu son kampanyanın 4 Mayısta başlayacağını ancak acentelerin çoğunun yüzde 30-40 arasındaki indirimlere bir süredir devam ettiklerini, bugün için erken rezervasyon yaptıranların da benzer olanaklardan yararlanabileceğini duyurdu.

Herkesin bütçesine göre farklı otel seçeneklerinin bulunduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:
''Erken rezervasyon, ayrılan bütçeyle en iyi şartlarda tatil yapma imkanı veriyor. Yurt dışından gelen turistler, yıllardır en az 6 ay öncesinden erken rezervasyon yaptırdıkları için ülkemizde ucuza tatil yapıyorlardı. Aynı imkan artık Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın da hizmetine sunuluyor. Özellikle son 2-3 yıldır erken rezervasyondan yararlanarak ucuza tatil yapanların oranı oldukça arttı. Otellere erken rezervasyon yaptırmayanlar, haziran ve temmuz aylarında doğrudan otele gitmeleri durumunda, erken rezervasyon yaptıranlara göre yaklaşık yüzde 50 daha fazla ödeyecek. Çünkü bu aylarda otellerin çoğu yüzde 100 doluluk kapasitelerine ulaşmış oluyor.''

Özdemir, bu nedenle tatil planı yapan vatandaşların erken rezervasyon için son fırsat olan bu kampanyaları iyi değerlendirmelerini tavsiye etiklerini sözlerine ekledi.

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!