Ereğlili Mithat fırsat bekliyor

Uzun yıllar çalıştığı Almanya’da makine projesi çizen Teknik Ressam Mithat Kuşak Almanya dönüşünden sonra da bazı projeler üzerinde çalışıyor.

Uzun yıllar çalıştığı Almanya’da makine projesi çizen Teknik Ressam Mithat Kuşak Almanya dönüşünden sonra da bazı projeler üzerinde çalışıyor. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle çalışmalarını “İklim değişikliği ve yağmur yağdırma” üzerinde yoğunlaştırdığını bildiren Mithat Kuşak geliştirdiği metotlarla ilkbaharda diktiği fidanların bir yaz boyunca 3,5-4 metre boy atmasını sağladığını bildirdi.


Halen geliştirdiği metotlara patent almak için Ankara’da TÜBİTAK başta olmak üzere ilgili tüm kuruluşların kapısını aşındırdığını belirten Ereğlili Mithat Kuşak kendisine bir fırsat tanınmasını talep ediyor.


Kuşak “Su sorununu çözmek, düzenli yağmurun yağmasında katkıda bulunmak, kendi kendine yetişen ormanlar kurmak, erozyonu kısa sürede önlemek, elektrik üretimini yüzde 100 – yüzde 400 artırmak, verimsiz arazileri bir hafta ve 2 sene gibi kısa zamanda verimli hale getirmek, hava kirliliğini yüzde 80 azaltmak” gibi projeler üzerinde durduğunu belirtiyor. Cuma Ali Koçak, Memleket-Ereğli


 

İlçeler Haberleri

Beyşehir'de "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" Temalı Yürüyüş Gerçekleşti
Karapınar'da apartman yangını