Ereğli Müftülüğü tarafından Ereğli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti Konya Milletvekili adayı Cem Zorlu, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu, daire amirleri ve imamlar katıldı.
Program Ereğli Bahçelievler Camii İmamhatibi Yücel Aslan tarafından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra Hz. Muhammed'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum haftalarının, belli konular etrafında şekillendiğini anımsattı.
Bu yılki konunun adının da ''Hz. Peygamber ve merhamet eğitimi'' olduğunu ifade eden Eseroğlu, şunları kaydetti:
''Merhamet, dünyevileşmemedir. Yani sorumluluklarımızı unutmama ve unutturmamadır. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur. Merhameti unutan insan, insanlığını da unutur ve insanlığını kaybeder. Bu programın hayırlara, iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.'' Program sonunda katılımcılara Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar ile Yusuf Has Hacip'in ''Kutadgu Bilig'' adlı eseri dağıtıldı.