Konya’nın Ereğli ilçesinde, imar mevzuatına aykırılık gerekçesiyle kapsamlı bir yıkım kararı alındı. Ereğli Belediyesi Encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda 295 farklı adreste yıkım gerçekleştirilecek.
Yıkımlar 100 gün sürecek
Belediye tarafından yapılan planlamaya göre yıkım çalışmaları 100 güne yayılarak tamamlanacak. Bu takvim, yıkımların ilkbahar mevsiminin sonuna kadar süreceği anlamına geliyor.
İhale 11 Şubat 2026’da
Yıkım sürecine ilişkin ihale, 11 Şubat 2026 tarihinde düzenlenecek. İhalenin ardından sahadaki uygulamaların başlaması bekleniyor.
Deprem sonrası denetimler etkili oldu
Yetkililer, çevre illerde yaşanan şiddetli depremler sonrasında Ereğli’de denetimlerin artırıldığını, bu kapsamda çok sayıda yapı hakkında yıkım kararı alındığını belirtti. Kararların, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla alındığı vurgulandı.