Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkın huzurunu bozan organize suç yapılanmasına yönelik teknik ve fiziki takip yürüttü. Çalışmaların ardından Ereğli ve Karapınar’da eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.
24 İkamet, 6 İş Yeri, 11 Araç
Operasyonda belirlenen 24 ikamet, 6 iş yeri ve 11 araçta arama yapıldı. Örgüt lideriyle birlikte toplam 25 şüpheli, düzenlenen baskınlarda yakalanarak gözaltına alındı.
Suç Dosyaları Kabarık
Şüphelilerin; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” başta olmak üzere nitelikli yağma, kasten yaralama, tehdit, hakaret, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suç delillerini yok etme/gizleme/değiştirme ve kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçlarına karıştıkları belirlendi.
Silah, Balistik Yelek ve Senetler Ele Geçirildi
Adres ve araçlarda yapılan aramalarda; 5 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 21 fişek, 1 balistik yelek, 11 gram esrar, 5 çek ve senet, 1 not defteri, 1 flash bellek ve 1 mühür ele geçirildi.
Soruşturma Sürüyor
Gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki ifade ve sorgu işlemleri devam ediyor.