Önceki gece başlayan ve giderek şiddetini artıran rüzgâr Ereğli'de hayatı olumsuz etkiledi. Toroslar’dan Ereğli merkezine doğru esen rüzgâr dağdan getirdiği kum taneleri ve toz bulutları ile şehir merkezinde hayatı felç etti. Yukarı Devlet Hastanesi, polis okulu ve TOKİ evlerinde ise durumun iç açıcı olmadığı belirtiliyor. Emniyet ekipleri, MEDAŞ ve itfaiye olası afetlere müdahale için hazır bekliyor.
Toz bulutlarına esir düşen Ereğlililer, önceki geceyi tedirginlik içinde geçirdiler. Sabah saatlerinde evlerine giren tozları temizleme çalışmalarına başladılar. Tozlardan göz gözü görmezken yukarı devlet hastanesi tarafında görüş alanın 3–4 metreye kadar düştüğü görüldü. Devlet hastanesinde bulunan ve kritik durumda olan hastalar ambulanslarla aşağı devlet hastanesine sevk edildi.
Polis okulunun ise toz içinde kaldığı belirtildi. Rüzgarın devam etmesinden dolayı temizlik çalışması yapamadıklarını belirten yetkililer, “Üçüncü kez yaşadığımız kum fırtınasına esir düştük” dediler.
Vatandaşlar mecbur kalmadıkça sokaklara çıkmadı. Esnaf ise işyerlerini açamadı. Ereğli’de sokağa çıkmak zorunda kalanlar yürümekten zorlanırken, tozdan korunmak için ağızlarını değişik cisimler kapattılar. Ereğli’nin birçok yerinde şiddetli rüzgârdan dolayı reklâm tabelaları uçtu. Ereğli itfaiye müdürlüğü tehlike oluşturan reklam tabelalarını toplamaya başladı. Ayrıca Ereğli’deki ana arterler üzerinde sulama çalışmaları da sürüyor. Cuma Ali Koçak, Memleket-Ereğli