Ereğli Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme

Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Belediye İş Sendikası ile toplu sözleşme imzaladı. İmzalanan sözleşme ile işçilere önemli kazanımlar sağlanacak.

Ereğli İlçe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, Kültür Merkezi'nde Belediye İş Sendikası ve Kadrolu İşçiler arasında Toplu İş Sözleşmesi imza törenine ev sahipliği yaptı. İşçi Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Dumanlı, Ereğli'deki şirket çalışanlarının sendikal haklarını elde ettiklerini belirterek, bu imzanın tarihi bir adım olduğunu vurguladı.

Dumanlı, Ereğli'deki şirket çalışanlarının sendikal haklarını elde ettiklerini ifade ederek, "Bugün Ereğli'de şirket çalışanlarımız sendikal haklarını elde ettiler, sendikal güvenceye kavuştular. Onlarla bugün bu salonda ilk defa toplu sözleşme imzalıyoruz, tarihi bir gün diyorum. İlk adım atıldı, bundan sonra inşallah yine belediye başkanımızın bizlerle görüşmelerinden aldığımız duruma göre daha iyi, daha güzel günler bizi bekliyor, inanıyorum. Belediye Başkanımızın açıkladığı rakamların yanı sıra kurban bayramı ve ramazanlarda yapılacak ikramiyeler de işçilerimizi sevindirecek nitelikte. Bugün burada dostluklarımızın ötesinde bir toplu iş sözleşmesindeyiz. Biz emeğe kim yakınsa, işçiyi kim koruyorsa, işçinin yanında kim oluyorsa her zaman onu başımıza taç etmişizdir" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, "Belediye başkanlığı sürecimizde her günü halk günü gibi yaşadık, insanımıza birebir hizmet etmeye azami gayreti sarf ettik. Önümüzdeki süreçte ek protokollerle personelin haklarının iyileştirileceği bir süreç olacak. Ayrıca kentsel dönüşümle birlikte belediyemizin finansal olarak rahatlayacağına inanıyorum. Seçim sonrasında da işçilere ekstra haklar sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Oprukçu ayrıca Adabağ'da personele ayrılan yerle ilgili müjde vererek, organik tarımdaki ürünlerin yetiştirilmesi için personele ayrılan alanın kullanımına ilişkin detayları paylaştı. Seçimlerle ilgili de konuşan Oprukçu, Ereğli'nin örnek olacak bir başarıyla seçimi almayı hedeflediklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri

M1 Konya AVM’de imza günleri ve Kitap Fuarı başlıyor
Bel ağrınız artıyorsa bu bilgiye kulak verin
Meram'ın Yeşil Hazinesi Kışa Hazırlanıyor
Kış Gelmeden Teslim! Hacılar'da 552 Konutluk TOKİ Projesi Hız Kesmiyor
Türkiye'nin gururu SOLOTÜRK, Kayseri semalarını renklendirdi