"Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti olumluydu"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias:"Ziyaret olumluydu. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan Çipras, samimiyetle konuştu"- "Ziyaret başarılıydı çünkü donmuş olan gerekli iletişim kanallarını çözdük. Başarılıydı çünkü bir dizi yeni görüşmelerin hazırlığı ya

ATİNA (AA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin, "Ziyaret olumluydu. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan Çipras samimiyetle konuştu." dedi.

Kocias, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile Atina'da görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine değinen Kocias, "Ziyaret başarılıydı çünkü donmuş olan gerekli iletişim kanallarını çözdük. Başarılıydı çünkü bir dizi yeni görüşmelerin hazırlığı yapılıyor." diye konuştu.

Kocias, Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas'ın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirerek, Şubat 2018'de düzenlenmesi planlanan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Komşu Türkiye ile ilişkilerin duygusallıkla ele alınmaması gerektiğine dikkati çeken Kocias, "Ziyaret olumluydu. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan Çipras samimiyetle konuştu." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı