Erdoğan'dan Haşimi'ye tam destek

Başbakan Erdoğan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi hakkında çıkan yakalama kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı

Uluslararası Polis Teşkilatı'nın Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımlamasına Erdoğan'dan bir açıklama geldi.

Erdoğan: ''Irak Interpolü'ne yönelik kendisinin itirazi kaydını biliyorum. Avukatları aracılığıyla gerekli girişimleri yaptığını biliyorum. Bu son gelişmelerle ilgili de girişimlerini sürdüreceğini biliyorum. Sayın Haşimi'nin gerek ülkemizde sağlık sorunlarıyla ilgili ziyareti, gerekse bu son gelişmelerle ilgili Türkiye'de bulunması söz konusuydu.

İNANIYORUMKİ ÜLKESİNE DÖNECEKTİR

Sağlık problemleriyle sürecini tamamladıktan sonra inanıyorum ki tekrar ülkesine dönecektir ve bu konuda da kendisi zaten hukuki noktadaki sorunlarıyla ilgili girişimlerini sürdürmektedir. Biz de bu konuda desteği verdik, veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz'' dedi.

 

Politika Haberleri

YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı
Yazıcıoğlu Soruşturmasında 2. Dalga: 16 İlde Operasyon