Erciş'teki sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava

Van'ın Erciş ilçesinde, sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin davada, aralarında görevden alınan Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin'in de bulunduğu 11'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına başlandı- Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamın

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde, görevden alınan Belediye Başkanı Diba Keskin'in de aralarında bulunduğu 20 sanığın, sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin soruşturma kapsamında açılan davada yargılanmasına başlandı.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak"la suçlanan sanıklardan 18 ile sanık yakınları ve avukatları katıldı. Sanıklardan 2'si ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından, duruşmaya katılan sanıklar savunma yaptı.

Daha sonra söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin atılı suçu işlemediklerini ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

12 Ekim 2015'te Erciş'te yapılan basın açıklamasında sözde 'öz yönetim' ilan edilmesiyle ilgili Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında görevden alınan Belediye Başkanı Diba Keskin'in yanı sıra HDP'li yönetici ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı. 9 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Keskin, İçişleri Bakanlığı'nca, Anayasa'nın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesine dayanılarak, 28 Ekim 2015'te görevinden alınmıştı.



AA

Gündem Haberleri

HSK, Antalya’daki yeni bölge mahkemesi sonrası görev alanlarını yeniledi
İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı
ANNELERİ BIRAKIP ÇIKTI