Erbil'de PKK yanlıları gazetecilere saldırdı

Terör örgütü PKK Erbil'deki gösteride gazeteci ve polislere saldırdı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde gösteri yapan terör örgütü PKK yanlıları gazetecilere saldırarak 3 polisi yaraladı.

PKK ve Abdullah Öcalan resimlerinin bulunduğu bez parçalarını taşıyan bir grup gösterici, BM ofisi önüne gelerek Türkiye'deki güvenlik olaylarını protesto etmek istedi.

BM ofisi önünde toplanan göstericiler polisin kurduğu barikatı geçerek, Erbil merkezli Rudaw Medya Grubu muhabirine saldırmak istedi ancak bölgede hazır bulunan polis güçleri buna izin vermeyince gerginlik çıktı.

Canlı yayın yapan Rudaw Muhabiri Kürdistan Hasan, Kameraman Cegir Ömer ve 3 polis saldırı sonucu hafif şekilde yaralandı. Daha sonra bölgeye sevk edilen takviye güvenlik güçleri göstericileri dağıtmayı başardı.

Rudaw Medya Grubu muhabir ve kameramanına yapılan saldırıyı kınayan bir yazılı açıklama yayınlayarak şunları kaydetti:

"Gösteri yerinde bulunan Rudaw ekibine de saldıran gurup, muhabir Kürdistan Hasan ve kameraman Cegir Ömer’e şiddet uyguladı. Rudaw olarak ekimize karşı yapılan saldırıyı kınıyor ve yasal sorumlulukları gösteriyi düzenleyenlere bırakıyoruz. Aynı zamanda PKK'den Rudaw’a karşı uyguladığı yasaklamaları ve kışkırtmalarına son vermesini talep ediyoruz. Basın özgürlüğünü kısıtlamak demokrasi ve PKK'nin dedikleriyle bağdaşmıyor."

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi