Engellilerin bir günlük "temsili askerlik" heyecanı

Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan uygulama kapsamında, 150 genç Eyüp Meydanı'nda düzenlenen törenle kışlaya uğurlandı

İSTANBUL (AA) - Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan ''temsili askerlik'' uygulaması kapsamında, 150 genç askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Eyüp Belediyesi işbirliği ile düzenlenen, İstanbul'un farklı semtlerinden 150 engelli gencin aileleriyle katıldıkları etkinliğe vatandaşların da ilgisi yoğundu.

Eyüp Meydanı'nda belediyenin mehter takımının marşlarıyla başlayan etkinlikte, şehit ve gaziler için dua edildi.

Mehteran takımının "Yeni Malazgirt Marşı" eşliğinde bir günlük askerlerin ellerine kına yakılırken, askerler aileleriyle çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikte konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, böyle bir etkinliği Eyüp Sultan'da yapmanın ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, asker uğurlama geleneğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler daha sonra otobüslerle Hasdal Kışlası'na uğurlandı.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı