Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği Artırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteklerinin artırıldığını duyurdu. Başvurular bugün itibarıyla başladı ve 16 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek amacıyla verilen hibe desteğinin 735 bin TL’ye kadar çıkarıldığını bildirdi.

Eski hükümlü vatandaşların yeniden iş hayatına kazandırılması için sağlanan destek tutarı ise 550 bin TL’ye kadar yükseltildi.

Korumalı İş Yerlerine Kuruluş Desteği

İş gücü piyasasında çalışma imkânı sınırlı olan engellilere yönelik korumalı iş yerlerinin kapasitesinin artırılması amacıyla da yeni bir destek mekanizması hayata geçirildi.

Bu kapsamda, korumalı iş yeri kurmak isteyenlere 905 bin TL’ye kadar kuruluş sermayesi desteği sağlanacağı açıklandı.

Başvurular 16 Ocak’a Kadar Sürecek

İstihdama ve üretime yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayan Bakan Işıkhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik hibe desteğini artırdık. Başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Son gün 16 Ocak. Erişilebilir ve etkin hizmetlerimizle dezavantajlı grupların iş ve sosyal hayata katılımını güçlendiriyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

2 ŞUBAT'A KADAR ÖDEYİN
YENİ SOKAK VE CADDELER İÇİN KRİTİK DÜZENLEME
Fenerbahçe’nin Sermayesi 6 Milyar 250 Milyon Tl’ye Yükseltildi
ALTIN YENİ YILA YÜKSELİŞLE BAŞLADI
74 DOLAR AŞILDI