Engelli öğrencilere ’asker kınası’ töreninde duygu dolu anlar yaşandı

Edirne'de eğitim gören ve askere gitme yaşına gelmiş 11 engelli özel öğrenciye, düzenlenen programda asker kınası yakıldı.

Edirne'de eğitim gören ve askere gitme yaşına gelmiş 11 engelli özel öğrenciye, düzenlenen programda asker kınası yakıldı.

Engelliler Haftası farkındalık programı çerçevesinde Edirne'de duygu dolu anlara sahne olan program gerçekleştirildi. Askere gitme yaşına gelmiş 11 öğrenciye asker kınası yakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda çeşitli gösteriler yapıldı. Özel öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri ve kız karşılama gösterisi ilgiyle izlendi. Türk bayrağını öpmelerinin ardından 11 özel öğrenciye asker kınası yakıldı. Programa katılan öğrencilerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Programa katılan Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, öğrencileri tebrik etti.

Görüntüler yüreğini burktu

Özel öğrenci velisi Tolga Örs, yaklaşık 2 yıl önce bu okulda eğitim gören oğlunun hayatını kaybettiğini söyledi. Aynı okulda kızının şimdi eğitim gördüğünü anlatan Örs, duygu dolu anlar yaşadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Amharca dilinde kaleme alınmış tarihi eser Etiyopya’ya iade edildi
Ercan Kesal Antalya'da kitap imzaladı
KONYA BOZKIRINDAN NEMRUT ZİRVESİNE
Konya’dan Afyon’a Gizemli Yolculuk: Onur Akbaş’ın Yeni Romanı Çıktı!
Süleyman Soylu film galasında ortaya çıktı