Engelli de, sağlıklı da kullanıyor

Konya'da bir firma tarafından yeni üretilen, 4 tekerlekli, toplam 8 saat kullanılabilen aküyle çalışan araçlar, engelliler kadar büyük alanlara sahip fabrikalar, yürümekte zorlanan kilolu, yaşlı ve hasta kişilerden de talep görüyor.

Konya'da bir firma tarafından üretilen, 4 tekerlekli, aküyle çalışan araçlar, engelliler kadar yürümekte zorlanan kilolu, hasta ve yaşlı kişilerden de talep görüyor.

Firmanın sahibi Süleyman Genç yaptığı açıklamada, 3 yıldır değişik modellerde engelli aracı ürettiklerini söyledi. Genç, ilk etapta yürüme engelliler için ürettikleri bu araçların geniş alanlara sahip fabrikalar, yürümekte zorlanan kilolu, yaşlı ve hasta kişilerden büyük talep gördüğünü belirterek, Konya'da 45 yaşın üzerinde birçok vatandaşın bu araçlardan alarak kent, içinde kısa mesafeli işlerini gördüğünü söyledi.

Özürlülerin topluma kazandırılması kapsamında bu araçların ticari amaca dönük tezgahlı olanlarını da ürettiklerini ifade eden Genç, 4 tekerlekli scooterları 3 bin YTL'den satışa sunduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: Bazı belediyeler yardım amaçlı, fabrikalar ve sağlıklı kişiler ise kısa mesafeli ulaşım amaçlı 4 tekerlekli scooter alıyor. Nijerya, Benin, Yemen ve İspanya'dan talep alıyoruz.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?