Konya Engelliler Derneği’nin, Türkiye’de ilklerden biri olan ve engellilerin meslek sahibi olmalarına olanak tanıyan Çorap Örme Kursu ve Atölyesine devam eden Mahmut Sami Koçak (25) ile Hatice Benli (25), 3 ay önce kursta tanıştı.2 ayağını da kullanamayan Mahmut Sami Koçak, gözleri görmeyen kurs arkadaşı Hatice Benli’ye evlenme teklif etti. Benli’nin bu teklife sıcak bakması üzerine Koçak, ailesi ve Konya Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Koç Benli’nin evine giderek genç kızı ailesinden istedi.
MADDİ OLANAKSIZLIK SORUN OLDU
Hatice’nin ailesinin “olur” vermesi üzerine büyük mutluluk yaşayan Mahmut ve Hatice, nişan ve düğün hazırlıklarına başlayınca, maddi olanaksızlık engeliyle karşılaştı.
Halen çalışamadıkları için para kazanamayan ve maddi durumları iyi olmadığı için ailelerinden yeterli destek almayan çiftin yardımına Konya merkezli faaliyet gösteren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı yetişti.
Bu vakfın, evlenmek isteyen fakir çiftlere yardım ettiğini bilen yakınlarının yönlendirmesiyle Mehir Vakfı’na başvuruda bulunan çift, vakfın genel merkezinin bitişiğindeki elbise deposundan nişan ve düğün elbisesi beğendi. Çift, elbiselerini büyük bir özenle seçti ve üzerinde denedi. Elbiseler arasından kendisine etek-ceket takımı, nişan elbisesi ve gelinlik beğenen Hatice Benli, “Çok mutluyuz. Duygularımı anlatmakta zorlanıyorum. Bize bu yardımı yapan yetkililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Konya Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Koç, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Büyükgıcık ve Vakıf Müdürü Ali Alacı, çifte ev kiralanması ve evin döşenmesi konusunda da gerekli yardımların yapılacağını söyledi. Kısa süre içinde nikâh masasına oturmaya hazırlanan çifte Konya belediyelerinin de destekte bulunacağı öğrenildi. aa