Enerjide üretimin yarısı yerli ve yenilenebilir

EPDK Başkanı Yılmaz:- "Geçen yıl Türkiye'deki enerji üretiminin yüzde 49,3'ünü yani yaklaşık yarısını yerli ve yenilenebilir enerjiden elde ettik. Bu rakamlar bizim için çok önemli"- "Biz yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı ne kadar enerji sektörümüzün

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, geçen yıl Türkiye'deki enerji üretiminin yüzde 49,3'ünün yerli ve yenilenebilir enerjiden elde edildiğini bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yenilenebilir enerji konusunda hükümetin önemli çalışmaları olduğunu söyledi.

Sektörün düzenleme kurumu olarak bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını anlatan Yılmaz, bu noktada yatırımcılarla sürekli irtibat kurduklarını kaydetti.

Özellikle son 1-2 yıldır yerli ve yenilenebilir enerji konusunda ciddi aşamalar katedildiğini belirten Yılmaz, "Yerli ve yenilenebilir enerji konusunda çığır açtığımızı söyleyebilirim. Geçen yıl Türkiye'deki enerji üretiminin yüzde 49,3'ünü yani yaklaşık yarısını yerli ve yenilenebilir enerjiden elde ettik. Bu rakamlar bizim için çok önemli." dedi.

Yılmaz, gelinen noktanın ülke ve sektör adına çok sevindirici olmakla birlikte Türkiye için yeterli olmadığına işaret ederek, el birliğiyle kısa sürede daha iyi yerlere gelmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Ülkedeki cari açığın önemli bir bölümünün enerji ithalatından kaynaklandığını hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı ne kadar enerji sektörümüzün içerisinde aktif hale getirirsek açığın kapatılmasına ve ülke bütçesine o kadar katkımız olur. Kendi kaynaklarımızın bu anlamda aktive edilmesi cari açığa ne kadar katkı sağlıyorsa aslında bir o kadar da istihdama katkı sağlıyor. İşsizliği azaltmak adına da bu alana ağırlık vermeliyiz."

Yılmaz, bir yandan yenilenebilir enerjiyi geliştirmeye çalışırken öte yandan yenilenebilir enerjideki yerli üretimin artırılmasına da özen gösterildiğini sözlerine ekledi.

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi